Järnsmide

Som ni kanske kommer ihåg så startade vi hemslöjdskonsulenter i Uppsala län upp ett samarbete med Hemslöjdskonsulenterna i Gävleborg och Dalarna under 2015. Samarbetet har arbetsnamnet ”järnprojektet” och syftet är att lyfta fram järnets betydelse i våra tre län, både historiskt och i nutid.Vi har därigenom också påbörjat arbetet med att bygga upp ett nätverk mellan oss och mellan de smeder som vi ha kommit i kontakt med. Några av Uppsala läns smeder kan du läsa mera om under fliken ”järnportalen” här på vår blogg.

_mg_1519Bilden visar i förgrunden en grind skapat av Erika Galle och den vackra miljön är  delar av Lövstabruk. Foto: Pea Sjölén

Under en torsdag i november hade jag möjlighet att åka ut till några av våra smeder för att stämma av dagsläget inför det fortsatta arbetet med projektet.Våra samtal berörde många viktiga ämnen med det professionella företagandet som central punkt. En kort sammanställning är följande:

Linnea Lindgren har fått möjligheten att arbeta på Forsviksbruk och kommer därigenom att förlägga den mesta delen av sitt arbete där.

Silas Engström är i full färd med att bygga en ny smedja hemmavid . den kommer att bli ca: 150 m2. Han har också tagit fram en ny serie ljusstakar i koppar, aluminium, mässing och järn inför julen.

Erika Galle arbetar nu med en produktion inför julmarknaden på Lövstabruk. Erika deltar också i det norduppländska projektet Affärskompetens Norduppland som har fokus på företagsutveckling för solo och mikroföretag etablerade i norra delarna av vårt län. Läs mera här

Pär Forsgren arbetar nu med en separatutställning som kommer att visas i Dalsland under 2017

Annonser
Det här inlägget postades i Slöjd händer och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s