Täljkurs med Jögge Sundqvist

kursstart

Här ser ni delar av den lyckliga skara täljintresserade personer som under helgen den 12 och 13 november gick kursen ”Tälj med mästaren Jögge Sundqvist” som vi hemslöjdskonsulenter i Uppsala län arrangerade.

Under helgen fick alla deltagare en mycket god inblick i vad det innebär att tälja enligt traditionella metoder i färskt trä.

 jogge-taljgrepp Foto: Lena Hildeman

På bilden ovan ser vi Jögge Sundqvist själv visa ett av de många användbara täljgrepp som användes under helgen. Grepp som både ger effektiv och säker täljning.

spar-av-slojd

Så här såg det ut när kursen började närma sig sitt slut på söndagen. Mängder av spån producerades och  spånet kan vara den bäste indikatorn på att det har varit en god kurs. Spånet är ofta ett tecken på att deltagarna har provat på många djupgående tekniker och metoder att arbeta i färskt trä. Nu var det också så att kursdeltagarna hade skapat många föremål, allt från snirkligt snidade hårnålar, skinkpinnar, smörknivar till slevämnen. De hade också fått prova på att skära mönster, slipa verktyg och fått en inblick i både slöjdprocessen och ytbehandling.

En sammanfattning av kursen från deltagarna: ” så himla roligt och inspirerande, jag vill aldrig sluta!”.

För er som vill veta mer om Jögge eller kanske undrar vem den där Surolle är så rekommenderar jag att besöka Jögges hemsida här eller lyssna på hans sommarprat här

Här i Uppsala fortsätter vi att tälja och redan tisdagen den 15/11 så kommer vi att ha tema täljning på höstens sista slöjdcafé. Välkomna hit! S:t Eriksgränd 2, kl 18 – 20.30.

Annonser
Det här inlägget postades i Slöjd händer. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s