Ull på Ullmarknaden

Vilka utställare kommer – och vad erbjuder de? Under kommande dagar får du här knyta närmare bekantskap med deltagarna på marknaden. Så gott som alla är medlemmar i nätverket Från lamm till tröja och föreningen Ull i Uppland. Under tre år har vi träffats på fortbildningar, studieresor och olika arrangemang för att lära oss mer om ull, formgivning, försäljning och inte minst – ha roligt tillsammans! Många samarbeten har tagit fart mellan deltagarna, ett av målen med projektet.

Vi börjar med att presentera några av de som säljer råvaran – ullen. Allt från den mjukaste angora till den litet grövre roslags – och guteullen. Fårägare och producenter som håller landskapet öppet och tar vara på en värdefull resurs.  Heja er!

Anita Yarn.
Anita Grahn har angorakaniner och tar vara på ull från bl.a. gotlandsfår som hon låter spinna till garn. Hon formger modeller och säljer mönster på Ravelry.  Här ser vi en ny design, i samarbete med Glada Fåret, som producerar ett alldeles ljuvligt finullgarn

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Edeby ryttargård
Gutefår! Stolta med vackra horn och en alldeles speciell ull.  Eva-Lena kommer att sälja ull, nålfilt, kardflor och garner, men även visa hur hon tänker runt rensning och ullsortering. Har du ull du vill sortera? Ta gärna med den!
edeby

 

Gåvastbo gård
Åsa och Hans Sikberg driver sin gård som så många andra fårbönder genom att sälja kött, erbjuda gårdsbesök, B&B mm. Till marknaden kommer Åsa med fin- och ryaull, garner mm. Här kan du även hitta färgad ull och garner.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sjökärrets ekogård
Hos Fia på Sjökärrets ekogård träffar man roslagsfår, gotlandsfår och den nya svenska rasen jämtlandsfår. Fia säljer ull och skinn, garn och en del stickat från fåren under marknaden. Fia är kvinnan bakom Ullförmedlingen, websidan där man köper och säljer ull.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Åddebo Ull
Karderiet, som ligger på Hållnäshalvön i norra Uppland, har kardat ull från våra svenska lantrasfår sedan 1990. Här hittar du kardflor i regnbågens alla färger, böcker och annat bra-att-ha för tovning och spinning!
20130809_141829

Vi återkommer snart med fler utställare!

Det här inlägget postades i Slöjd händer och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s