Kulturskolerådets årliga rikskonferens

För två veckor sen var Elin i Luleå på kulturskolerådets årliga rikskonferens tillsammans med Marie Fagerlind från nämnden för hemslöjdsfrågor och Pia Jägstrand som är hemslöjdskonsulent i Norrbotten. Tillsammans stod vi på mässan för att visa upp slöjden som en del av kulturskolan.

IMG_5582

Dagarna var fyllda av nätverkande med personer knutna till kulturskolan i hela landet och spännande föreläsningar om ledarskap och barnkultur på olika sätt. Bland andra pratade kulturminister Alice Bah Kuhnke inspirerande och medryckande om vikten av kulturskolan. Något som fastnade extra mycket hos mig var en spännande diskussion kring spets och bredd inom kulturen. Det är genom att satsa på bred barnkultur, genom att låta alla barn delta i kulturen, som vi kommer få fram en spets i framtiden.

Alla deltagare kändes överens om att alla barn ska ha möjligheten, och bli erbjudna att delta i kulturskolan. Tillgänglighet är ett ledord för framtiden som känns bra och nödvändigt. Att musik- och kulturskolorna breddas och innefattar fler kulturområden ses som en positiv möjlighet! Jag hoppas att vi inom några år kan se slöjden på schemat på kulturskolan i fler kommuner i Sverige!IMG_5584

IMG_5591

I montern fanns det möjlighet att brodera, måla och skära karvsnitt på en av våra stolar.

IMG_5604

Till vår stora förtjusning vann vi även årets utställare med vår monter! Här ligger diplomet på en av de stolar vi hade med oss som Garnapa (som bor i Uppsala) hade broderat åt oss. Hurra!

Annonser
Det här inlägget postades i Slöjd händer. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s