Växthusets DIY-tävling

Idag var Elin med på jurygruppssamtal kring de bidrag som var nominerade till att vinna Växthusets DIY-tävling. Växthuset är en skola i Gottsunda, som för andra året i rad utlyste en tävling för skolans elever som genom kreativt tänkande, en handfull slöjd och med tanke på återbruk fick i uppgift att skapa en ny, fiffig pryl. Syftet med tävlingen är att:

”ge en arena för de av våra elever som slöjdar och knåpar ihop saker på sin fritid. Elever som gör sport på sin fritid har flera arenor, men barn som slöjdar har inte så stor möjlighet att uppmärksammas positivt. Vår tanke är att DIY-tävlingen ska kunna uppmuntra till kreativitet och entreprenörskap.”

Detta går att läsa på Slöjdpedagogens blogg . Vilket fantastiskt syfte! Klart att sluga, händiga, pysslande och slöjdande barn ska få visa upp sina bästa idéer och få en morot för att fortsätta! På bloggen har Elisabet skrivit en reflektion kring de material som eleverna valt att använda. Det är material som inte brukar ses som slöjdmaterial, men vid närmare eftertanke, är det inte exakt det det är? Eleverna har tagit det som de har i sin närmiljö och skapat av det. Idag är det kanske snarare toapapperrullar som är nära oss, inte näver, ull och trä? En intressant reflektion tycker jag!

Under dagens möte så kollade vi igenom alla de fina bidrag som blivit nominerade, du kan kika på dem alla här. Superskojiga bidrag som gjorde att hela juryn fick kli i fingrarna och var tvungna att åka hem och slöjda!

Vem som vann?
Ja, det får ni veta imorgon 🙂

Annonser
Det här inlägget postades i Slöjd händer. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s