Dialogmöte i Uppsala inom förstudien ”kulturella och kreativa händer i Mälardalen”

Förutom att vara er hemslöjdskonsulent för barn och unga jobbar jag, Elin, också som projektledare för en superspännande förstudie för ett fem-länsprojekt, Kulturella och kreativa händer i Mälardalen, de län som är med är Sörmland, Västmanland, Örebro, Uppsala och Stockholm. Kortfattat kan förstudien beskrivas som ett sätt för de fem länen att inventera vad företagare inom konsthantverk, slöjd och materialleverans ser för behov av stöd för att utveckla sitt företagande och på sikt öka sin omsättning.

Förstudien bottnar i att forskning visar att många satsningar som görs inom området för kulturella och kreativa näringar missar att fråga just utövarna vad de ser för behov av för stöd, vilket ofta leder till felaktiva satsningar. Därför arbetar detta projekt just med att fråga slöjd och hantverksföretagare vad de ser behov av i sin bransch.

Vi började det hela med en enkät som besvarades av närmare 250 personer i de fem länen och genom dialogträffar har vi sedan fördjupat samtalen. Vi har nu genomfört tre stycken likadana dialogsamtal i tre län. Och nu är det äntligen Uppsalas tur!
Om du är slöjd/design/(konst)hantverks/materialleverantörsföretagare, så är du hjärtligt välkommen till vårt dialogmöte den 28/9 på Park Inn i Uppsala. Nedan finner du inbjudan (klicka gärna på den så blir den större).

Du får gärna ringa eller maila mig om du har några frågor kring det hela. Annars är det bara att anmäla sig!

Hoppas vi ses!
Elin Danielsson, elin.danielsson@upplandsmuseet.se, 018-16 91 72

Inbjudan dialogmöte Uppsala

Annonser
Det här inlägget postades i Slöjd händer. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s