Ullmarknaden – nu börjar nedräkningen!

Nedräkningen inför Ullmarknaden i Österbybruk har startat. Vi hoppas du vill hänga med på våra förberedelser och träffa några av utställarna här på bloggen under denna och nästa vecka. Men först – varför en Ullmarknad?

20140815_110241

Idén och tanken på en Ullmarknad växte fram under projektet Från lamm till tröja som drevs av oss, hemslöjdskonsulenterna, under 2013. Till projektet, som ville stärka ullproduktionen, fårnäring och hantverket i länet, bjöds ett nittiotal deltagare in till olika dialogträffar. Efter projektets slut hade vi en mer tydlig bild av vad vi vill göra för att tillsammans informera, utbilda och samverka runt ull och de produkter och tjänster vi gemensamt kan erbjuda. I nätverket ingår fårägare, spinnerier, karderi, olika försäljningsställen, designers/formgivare och slöjdare/konsthantverkare.

Rapport Från lamm till tröja webb

Ullmarknaden är ett konkret resultat av detta arbete, som fortsätter i form av olika träffar och utbildningar som erbjuds medlemmarna. Många samarbeten har vuxit fram, man hjälper varandra att hitta rätt kund eller leverantör, samverkar runt material och idéer. En liten projektgrupp som arbetar ideellt, tillsammans med hemslöjdskonsulenten, har bildats. Vi planerar för det fortsatta arbetet och nätverkandet. Några nya medlemmar ansluter sig också. Vi kan aldrig bli för många som sprider kunskap, lust och glädje i att arbeta med ett fantastiskt material. Så – Ullmarknaden presenterar stolt ett fyrtiotal av dessa medlemmar här under veckan som kommer. Häng med – vi börjar snart. I väntan på presentationen kan du läsa programmet här

Annonser
Det här inlägget postades i Slöjd händer. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s